Mai tot ce facem dau nastere la fel si fel de intrabari din partea celor din jur. Toti cei din jur fie prieteni, necunoscuti, chiar si cei din familie incearca sa-si dea cu parerea despre ceea ce am facut sau de ceea ce am zis. Toti cei care te cunosc cred ca stiu mai bine ce este bun si cine ar merita sa-ti fie alaturi.

Cu totii insa uita un singur lucru: este viata mea si fac ce vreau cu ea sau din ea. Nu ma catalogati voi pe mine ca si voi aveti defectele voastre. Cu totii o ardeti de parca ati sti chiar totul si toate is exact asa cum spuneti voi. Dar nu este asa. Fiecare este liber sa-si aleaga propriile decizii, sa faca ce greseli vrea, sa fie cum vrea sau sa traiasca fix dupa cum il taie capul.

Incercati sa incetati in a-mi da sfaturi de care sincer nu am nevoie, sau pur si simplu nu-mi trebuie. Nu ma incalzeste cu nimica daca vii tu si incepi sa ma cataloghezi sau vii si-mi tii morala. La urma urmei sa nu uitam alegerea este in mainile mele. Pielea mea este in joc. Eu o sa am de tras daca fac ceva rau sau nu o sa iasa chiar asa cum am planuit de la bun inceput.

Nu-mi spuneti voi ce sa fac, cred ca stiu si singur ce decizii am de luat si cum sa ma descurc. Dace e sa am nevoie de ajutor sau de vreo parere sa stii ca le voi cere fara ezitare, doar ca nu stiu daca de la tine.

Si sa incepem zic.

  1. Nu cred ca ar trebuie sa dai nimanui explicatii despre viata ta.

Nu vad ce ii intereseaza pe ei de cum o duci, de ceea ce faci, cu cine umbli, si multe altele. Si ce daca nu-s casatorit, si ce iti pasa tie ca mi-am lasat barba, si ce iti pasa tie ca nu sunt ca ceilalti, si de ce te iei de stilul meu, si de cand te intereseaza viata mea mai exact?? Ce te face pe tine mai special sa ma vorbesti pe la spate si sa imi tii morala?

  1. Nu trebuie sa spun intotdeauna da.

Am dreptul sa mai si refuz. Te simti frustrat/a ca te-am refuzat, asta este, se mai intampla. Sa stii ca viata merge mai departe. Nu esti singurul caruia i sa spus nu. Mi sa spus si mie si nu am inceput sa cataloghez si sa tin morala si multe alte cacaturi cum fac unii dintre voi.

  1. Nu trebuie sa-ti dau tie explicatii.

Daca vreau iti voi explica de ce am facut asa si nu altfel, dar daca nu impacate cu idea si incearca sa iti dai seama singur fara sa ma sacai pe mine. Nu neaparat ca nu trebuie ci mai degraba nu vreau sa-ti dau tie explicatii despre ce si cum.

  1. Nu trebuie sa te intereseze despre viata mea sexuala.

Nu poti dormi tu noaptea daca nu stii pe cine am mai vrajit sau cu cine mi-am mai pus-o. Uite vezi-ti tu de treaba ta si de viata ta sexuala. Nu vad de ce ti-ar pasa de intimitatile mele.

  1. Nu trebuie sa-ti explic opiniile mele religioase, politice sau culturale.

Cred in ce vreau, sustin pe cine vreau, citesc, ascult si fac ce vreau. Punc. Nu ma poti accepta asa cum sunt, nu e problema mea, este a ta.

  1. Nu alege ce sa-mi placa si ce nu.

Crezi ca ma cunosti sau stii ce-mi place? Te inseli. De cele mai multe ori nici eu nu stiu ce sa aleg sau ce-mi place cu adevarat. Adesea si eu ma minunez de prorpiile-mi alegeri. Deci nu cred ca stii mai bine ca mine.

  1. Nu trebuie sa-ti dau explicatii de ce sunt singur.

Nu vad de ce te priveste daca sunt eu insurat, am iubita sau sunt singur. Singuratatea nu este un lucru rau sa stii. Sunt mereu liber sa-mi aleg statusul. Sunt asa cum vreau sa fiu.

  1. Nu te priveste ce hobby-uri am.

Astea imi plac, astea le fac. Daca tie nu-ti place baschetul inseamna ca nu trebuie sa-mi placa si mie? Mai gandestete odata inainte sa deschizi gura in fata mea.

  1. Nu ma intereseaza ca, comentezi fara sa ma cunosti.

Vorbeste acolo, ca doar de asta ai gura. Deci sunt cineva in ochii tai daca ma vorbesti, chiar daca ma vorbesti de rau sau de bine tot sunt cineva. Ceva te macina, te roade prin interior si trebuie sa spui cuiva neaparat, defapt esti doar invidious, doar ca nu-ti dai seama.

  1. Nu te intereseaza orientarea mea profesonala.

Hai sa fim seriosi de ce ti-ar pasa tie unde lucrez eu sau ceea ce fac pentru a trai. Fiecare cum se discurca asa o duce. Nu trebuie sa explic nimanui de ce am ales ceea ce fac.

Tine minte un lucru, nu poti organiza viata unui om, doar daca acel om esti chiar tu.

Si mai simplu de atat nu pot sa-ti mai zic, sa nu te mai interesezi de viata mea, ca pe mine nu ma intereseaza viata ta si ce faci tu cu ea.

Sper ca s-a inteles mesajul.